VIDEO: Rado Bohinc sprejel najboljše študente

Južna Primorska • Novice • Univerza
VIDEO: Rado Bohinc sprejel najboljše študente
Včeraj je rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Rado Bohinc sprejel najboljše študentke in študente UP.
Matevž Brec, Koper, 18. 11. 2010 ob 9:20

Ob včerajšnjem svetovnem dnevu študentov, ki ga sicer simbolično ponazarja gibanje in prizadevanje študentov za demokratično izobraževanje ter družbo in ki sega v leto 1939, ko so nacisti 17. novembra zavzeli študentske domove praške univerze, je rektor Univerze na Primorskem, prof. dr. Rado Bohinc, včeraj sprejel najboljše študentke in študente, da bi jim osebno čestital in izrazil zadovoljstvo nad njihovimi prizadevanji in uspehi.

Tako se je skupaj z rektorjem in ostalimi predstavniki vodstva UP ter predstavniki Študentskih svetov posameznih pedagoških članic zbralo dvanajst najboljših (po šest z dodiplomskega in podiplomskega študija) z vseh petih fakultet in, zaenkrat še, visoke šole: Martina Rodela (UP FHŠ), Kristina Pušnik in Matej Hren (UP FTŠ Turistica), Tanja Vasle in Manuela Maršič (UP FM), Nena Mahmutović in Tjaša Prudič (UP PEF), Anita Kos in Tadeja Bizjak (UP VŠZI) in Nastja Cepak (UP FAMNIT). Podiplomska najboljša študenta Andrej Šemrov z UP FHŠ in Mojca Golež z UP FAMNIT se zaradi drugih obveznosti sprejema nista mogla udeležiti, sta pa z navdušenjem sprejela vest o tem.
Kriterij izbora najboljših je bila dosežena najvišja skupna povprečna ocena, tako da so vsi izbrani kandidati imeli ocenjeno povprečje nad 9, od tega jih je enajst imelo celo skupno oceno od 9,5 dalje. To so študentje dodiplomskega in podiplomskega študija 2. stopnje, vključno z absolventi.

Novica in video sta dostopna na primorska.info.

Komentiraj:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s