Ob svetovnem dnevu študentov je rektor Univerze na Primorskem sprejel najboljše in jim čestital

Najboljši študentje UP na fotografiji Alena Ježovnika.

17.11.2010
Kategorija: Aktualno, Novice za študente

Koper, 17. april 2010 – Ob svetovnem dnevu študentov, ki ga sicer ponazarja gibanje in prizadevanje študentov za demokratično izobraževanje ter demokratično družbo in katerega začetki segajo v leto 1939, ko so nacisti 17. novembra zavzeli študentske domove praške univerze, je prof. dr. Rado Bohinc sprejel najboljše študentke in študente in jim osebno čestital ter izrazil zadovoljstvo nad njihovimi prizadevanji in uspehi. Tako se je skupaj z rektorjem in ostalimi predstavniki vodstva Univerze na Primorskem ter predstavniki Študentskih svetov posameznih pedagoških članic zbralo dvanajst najboljših (po šest z dodiplomskega in podiplomskega študija) z vseh petih fakultet in, zaenkrat še visoke šole: Martina Rodela (UP FHŠ), Kristina Pušnik in Matej Hren (UP FTŠ Turistica), Tanja Vasle in Manuela Maršič (UP FM), Nena Mahmutović in Tjaša Prudič (UP PEF), Anita Kos in Tadeja Bizjak (UP VŠZI) in Nastja Cepak (UP FAMNIT). Podiplomska najboljša študenta Andrej Šemrov z UP FHŠ in Mojca Golež z UP FAMNIT se zaradi drugih obveznosti sprejema nista mogla udeležiti, sta pa z navdušenjem sprejela vest o tem.

Kriterij izbora najboljših je bila dosežena najvišja skupna povprečna ocena, tako da so vsi izbrani kandidati imeli ocenjeno povprečje nad 9, od tega jih je enajst imelo celo skupno oceno nad 9,5. To so študentje dodiplomskega in podiplomskega študija 2. stopnje, vključno z absolventi.

Rektor je študente nagovoril:»Vi ste naši promotorji, ambasadorji naših prizadevanj za večjo kakovost, zato da se na lestvici najboljših univerz z vsega sveta pomikamo navzgor. Ste zmagovalci, ki se ne zadovoljijo s tistim, kar se od njih pričakuje. Želite še več. Taka naravnanost omogoča, da je univerzitetna praksa kreativna in daleč proč od običajne. Taka naravnanost je tudi kazalnik kakovosti univerze in vseh, ki jo soustvarjamo. Zato ne dvomim, da vas na vaši nadaljnji poti čaka uspešna kariera.«

Celotna novica se nahaja na strani Univerze na Primorskem.

Komentiraj:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s