Najuspešnejši študenti Univerze na Primorskem nagrajeni

Južna Primorska • Novice • Univerza
Najuspešnejši študenti Univerze na Primorskem nagrajeni
Ob rektorjevem dnevu je potekala podelitev priznanj najuspešnejšim študentom posameznih fakultet

Jan Hrvatin, Koper, 22. 10. 2008 ob 15:45

„Ob rektorjevem dnevu želim sporočiti študentkam in študentom Univerze na Primorskem  ter njenim visokošolskim učiteljem in raziskovalcem, da skupaj gradimo partnerstvo med študentsko in akademsko skupnostjo, ki je  predpogoj za nadaljnji razvoj univerze  v kakovostno mednarodno, ugledno in študentom ter učiteljem prijazno akademsko skupnost.“, je napisal v svojem uvodnem govoru rektor UP, dr. Rado Bohinc, in nadaljeval: „Ponosen sem, da danes lahko osebno izrečem priznanje in čestitam zmagovalcem, to je tistim študentkam in študentom, ki so po posameznih študijskih programih dosegli najvišje ocene. Hkrati sem zelo vesel, da jih letos prvič lahko uvrstimo med kandidate za pridobitev štipendij iz štipendijskega sklada Univerze na Primorskem.“

Z navedenimi besedami se je pričela včerajšnja podelitev priznanj najuspešnejšim študentom, ki jo je v imenu rektorja prebrala dr. Nadja Plazar, dekanja VŠZI. Zatem so predstavniki posameznih fakultet čestitali nagrajencem in jim podarili še veliko vzpodbudnih besed za prihodnost. Prisotni so bili dr. Rok Svetlič (UP FHŠ), dr. Rok Strašek (UP FM), dr. Dragan Marušič (UP FAMNIT), dr. Nadja Plazar, dr. Aleksandra Brezovec in mag. Darjo Felda. Po uvodnih nagovorih je sledila individualna podelitev nagrad in skupinsko slikanje. Vsem potrebam seveda ne bi bilo zadoščeno, če po prejetju nagrad ne bi sledil okusen prigrizek in zaključek v znamenju druženja.

Iz Fakultete za humanistične študije so nagrade prejeli Primož Turk, Tjaša Podvratnik, Lučka Jevnikar, Reka Šav, Mariella Mehle, Miha Markelj in Mihaela Vetrih, Iz Fakultete za management Sabina Golenka in Rok Kos, iz FAMNIT-a Marko Grgurovič in Peter Muršič, iz PEF-a Mateja Košuta, Ana Vivoda in Alma Šušteršič, iz Turistice Nina Peternel, Petra Toplak, Diana Orehovec in Katja Černčič, ter iz VŠZI Katarina Tomažin in Anita Kos.

Več na primorska.info.

Komentiraj:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s